Рецепти
Ладен пудинг од чиа семе и јапонско јаболко Ана Ѓорова

Раскошен рецепт за појадок кој ветува добра енергија и многу витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јапонско јаболко(2 )

Цимет(1 Кафена лажица)

Кокосово млеко(1 Пакување)

Чиа семе(6 Супени лажици)

Лешник(50 Грама)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Јапонските јаболки излупете ги, испасирајте ги со вилушка и измешајте ги со циметот.
  2. Во чинија помешајте го кокосовото млеко и чиа семињата и засладете по желба.
  3. Теглата наполнете ја со мешавината од чиа семињата и прекријте со смесата од јапонското јаболко и наросете сечкани или дробени лешници.
  4. Затворете со капак и оставете го во фрижидер еден час за да ви се олади (но и не мора).
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: