Рецепти
Ладна супа од спанаќ Ана Ѓорова

Летна пилешка супа со спанаќ и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(500 Грама)

Путер(50 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ловоров лист(1 )

Леб(3 Парчиња)

Пилешка супа(900 Милилитри)

Морско оревче(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1-2 Супени лажици)

Кисела павлака(6 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Внимателно измијте го спанаќот, фрлете ги сите дршки и исечкајте го на не многу ситни парчиња.
  2. Во тенџере стопете го путерот и пропржете го ситно сечканиот кромид, колку да омекне, а не да пожолте.
  3. Додајте го спанаќот во кромидот и заедно динстајте ги околу 5 минути со повремено мешање.
  4. Потоа во нив додајте ја супата, зачинете со сол, бибер, рендано морско оревче, сок од лимон и лорберов лист.
  5. Оставете ја супата да зоврие, па поклопете го тенџерето со капак и варете ја 20-тина минути на тивок оган.
  6. Извадете го лорберовиот лист, супата испасирајте ја, вратете ја во тенџере, па на рингла оставете да врие уште 2-3 минути.
  7. Откако супата ќе се подолади, ставете ја во фрижидер.
  8. Парчињата леб исечете ги на коцкички и испржете ги.
  9. Пред послужување, измешајте во супата кисела павлака, а коцкичките леб ставете ги на средина од супата.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: