Рецепти
Ладна супа со тиквички Ана Ѓорова

Лесна супа од зеленчук што е одлично предјадење или ручек за во летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(600 Грама)

Компир(200 Грама)

Кромид(1/2 Главица)

Вода(600 Милилитри)

Магдонос

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измијте ги тиквичките и компирите, излупете ги и исечете ги на коцкички, а магдоносот ситно исечкајте го.
  2. Кромидот исечкајте го и пропржете го во тенџере со малку масло, па откако ќе омекне додајте ги зеленчуците и пржете ги неколку минути.
  3. Посолете ги и полијте ги со вода во тенџерето. Варете ги околу 20-тина минути.
  4. Потоа зеленчуците во тенџерето заедно со водата измиксирајте ги со рачен миксер или ставете ги во блендер на неколку пати и сомелете ги.
  5. Вратете ја смесата во тенџерето и оставете ја да се олади.
  6. Супата ставете ја во фрижидер пред послужување, а вкусна е и да ја послужите млака со додаток на павлака или кашкавал по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: