Рецепти
Ладна супа со тиквички Ана Ѓорова

Лесна супа од зеленчук што е одлично предјадење или ручек за во летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(600 Грама)

Компир(200 Грама)

Кромид(1/2 Главица)

Вода(600 Милилитри)

Магдонос

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измијте ги тиквичките и компирите, излупете ги и исечете ги на коцкички, а магдоносот ситно исечкајте го.
  2. Кромидот исечкајте го и пропржете го во тенџере со малку масло, па откако ќе омекне додајте ги зеленчуците и пржете ги неколку минути.
  3. Посолете ги и полијте ги со вода во тенџерето. Варете ги околу 20-тина минути.
  4. Потоа зеленчуците во тенџерето заедно со водата измиксирајте ги со рачен миксер или ставете ги во блендер на неколку пати и сомелете ги.
  5. Вратете ја смесата во тенџерето и оставете ја да се олади.
  6. Супата ставете ја во фрижидер пред послужување, а вкусна е и да ја послужите млака со додаток на павлака или кашкавал по желба.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: