Рецепти
Леб полнет со брокули
Едноставен рецепт, одличен за романтична вечера со чаша црвено или бело вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Багет(1 )
Брокула(1 Килограм)
Лук(1 Чешне)
Крем сирење(250 Грама)
Домат(печени 60 Грама)
Урда(50 Грама)
Црни маслинки(40 Грама)
Масло(3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Варете ги брокулите 6-7 минути во зовриена и посолена вода. Исцедете ги и пржете ги во тава на масло задно со лукот, 5 минути.
- Посолете ги, додајте го исечканото луто пиперче и изматете ги со сирењето и урдата. Исечкајте ги доматите, исцедете ги и додајте ги на кремот од брокули, заедно со исечканите маслинки.
- Поделете ја векната на 2 дела, извадете ја средината оставајќи ја само кората, па наполнете ја со смесата.
- Завиткајте го лебот во фолија и држете го во замрзнувач половина час пред да го исечете на парчиња.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во