Рецепти
Леб полнет со брокули Ана Ристеска

Едноставен рецепт, одличен за романтична вечера со чаша црвено или бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Брокула(1 Килограм)

Лук(1 Чешне)

Крем сирење(250 Грама)

Домат(печени 60 Грама)

Урда(50 Грама)

Црни маслинки(40 Грама)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Варете ги брокулите 6-7 минути во зовриена и посолена вода. Исцедете ги и пржете ги во тава на масло задно со лукот, 5 минути.
  2. Посолете ги, додајте го исечканото луто пиперче и изматете ги со сирењето и урдата. Исечкајте ги доматите, исцедете ги и додајте ги на кремот од брокули, заедно со исечканите маслинки.
  3. Поделете ја векната на 2 дела, извадете ја средината оставајќи ја само кората, па наполнете ја со смесата.
  4. Завиткајте го лебот во фолија и држете го во замрзнувач половина час пред да го исечете на парчиња.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: