Рецепти
Леден мус од малина (хроно) Ана Ѓорова

Свеж овошен мус од малини, кој се приготвува многу лесно, а е погоден за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Одвојте неколку малини за декорација, а преостанатите измешајте ги во блендер додека не добиете смеса како пире.
  2. Ставете ја фруктозата во подлабок сад, додајте 4 лажици вода и варете ја неколку минути додека не се направи густ сируп.
  3. Изматете ги белките во цврст снег и постепено додавајте го жешкиот сируп со постојано мешање.
  4. На крајот, измешајте ги пасираното овошје и 300 милилитри изматена слатка павлака (останатиот дел оставете го за декорација).
  5. Обложете издолжен калап со фолија и истурете ја во него приготвената смеса. Оставете неколку часа во замрзнувач да се излади и да се стегне.
  6. Држете го кратко калапот со замрзнатиот мус во топла врела вода и внимателно превртете го на чинија. Извадете ја фолијата и декорирајте со изматена слатка павлака и со малини.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: