Рецепти
Сендвичи со крем од туна и со варени јајца Ана Ѓорова

Брзи и креативни клуб сендвичи што се одлични за вечера со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(на кришки, цело пакување )

Туна во конзерва(160 Грама)

Мајонез(300 Грама)

Сардини во конзерва(4 )

Каперси(1 Кафена лажица)

Лимон(1/2 )

Јајце(3 варени )

Црни маслинки

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Варените јајца излупете ги и исечете ги на кругови.
  2. Туната исцедете ја од конзервата, помешајте ја со мајонезот, каперсите, сардините и сето тоа измиксирајте го во блендер додека добиете кремаста смеса. Додајте го сокот од лимон и измешајте.
  3. Половина од лепчињата премачкајте ги со филот, па преклопете ги со другата половина и премачкајте ги уште малку од филот на површината.
  4. Така приготвените лепчиња исечете ги на коцки или на триаголници и на секое парче одозгора ставете парче варено јајце, половина маслинка и одозгора боцнете ги со чепкалка.
  5. Зачинете ги со сол и бибер по вкус.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: