Рецепти
Сендвичи со крем од туна и со варени јајца
Брзи и креативни клуб сендвичи што се одлични за вечера со чаша вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(на кришки, цело пакување )
Туна во конзерва(160 Грама)
Мајонез(300 Грама)
Каперси(1 Кафена лажица)
Лимон(1/2 )
Јајце(3 варени )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути
- Варените јајца излупете ги и исечете ги на кругови.
- Туната исцедете ја од конзервата, помешајте ја со мајонезот, каперсите, сардините и сето тоа измиксирајте го во блендер додека добиете кремаста смеса. Додајте го сокот од лимон и измешајте.
- Половина од лепчињата премачкајте ги со филот, па преклопете ги со другата половина и премачкајте ги уште малку од филот на површината.
- Така приготвените лепчиња исечете ги на коцки или на триаголници и на секое парче одозгора ставете парче варено јајце, половина маслинка и одозгора боцнете ги со чепкалка.
- Зачинете ги со сол и бибер по вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во