Рецепти
Сендвичи со крем од туна и со варени јајца Ана Ѓорова

Брзи и креативни клуб сендвичи што се одлични за вечера со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(на кришки, цело пакување )

Туна во конзерва(160 Грама)

Мајонез(300 Грама)

Сардини во конзерва(4 )

Каперси(1 Кафена лажица)

Лимон(1/2 )

Јајце(3 варени )

Црни маслинки

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Варените јајца излупете ги и исечете ги на кругови.
  2. Туната исцедете ја од конзервата, помешајте ја со мајонезот, каперсите, сардините и сето тоа измиксирајте го во блендер додека добиете кремаста смеса. Додајте го сокот од лимон и измешајте.
  3. Половина од лепчињата премачкајте ги со филот, па преклопете ги со другата половина и премачкајте ги уште малку од филот на површината.
  4. Така приготвените лепчиња исечете ги на коцки или на триаголници и на секое парче одозгора ставете парче варено јајце, половина маслинка и одозгора боцнете ги со чепкалка.
  5. Зачинете ги со сол и бибер по вкус.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: