Рецепти
Лешников леб Ана Ристеска

Слатка ужинка со лешници за со попладневното кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени лешници(130 Грама)

Брашно(240 Грама)

Јајце(1 )

Сол(малку )

Шеќер во прав(180 Грама)

Млеко(1,5 Децилитри)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Путер(40 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Со путерот намастете го калапот и ставете го во фрижидер.
  2. Изматете ја жолчката со шеќерот, па во густата смеса додајте го стопениот путер што остана.
  3. Извадете го калапот, посипете го со малку брашно и шеќер и повторно ставете го во фрижидер.
  4. Помешајте го брашното, прашокот за печиво и лешниците, па ставете го во смесата од жолчката наизменично со снегот од малку солената белка.
  5. Извадете го калапот, ставете ја смесата и печете 45 минути во рерна загреана на 180 степени.
  6. Пред послужување лебот посипете го со шеќер во прав
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: