Рецепти
Лесна паста салата Ана Ѓорова

Салата од тестенини, мешан зеленчук и прелив за вкусен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(450 Грама)

Жолта пиперка(1-2 )

Целер(1 страк )

Морков(1 )

Шери домати(1 Чаша)

Шеќер(1 лажица (за преливот) )

Бибер(1/2 лажичка (за преливот) )

Копар(1/2 лажичка (за преливот) )

Сув босилек(1 лажичка (за преливот) )

Сушен темјан(1 лажичка (за преливот) )

Сол(1 лажичка (за преливот) )

Црвен вински оцет(1 лажичка (за преливот) )

Млеко(1/3 чаша (за преливот) )

Мајонез(1 чаша (за преливот) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Тестенините сварете ги во солена вода, исцедете ги и исплакнете ги под млаз ладна вода, па повторно добро исцедете ги.
  2. Во сад ставете ги исцедените и ладни тестенини, додајте ги исечканите пиперки, целер, домати и изрендани моркови и измешајте.
  3. Во друг сад измешајте ги сите состојки за прелив и измешајте ги со салатата.
  4. Покријте ја и ставете ја во фрижидер некое време пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: