Рецепти
Лесна паста салата Ана Ѓорова

Салата од тестенини, мешан зеленчук и прелив за вкусен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(450 Грама)

Жолта пиперка(1-2 )

Целер(1 страк )

Морков(1 )

Шери домати(1 Чаша)

Шеќер(1 лажица (за преливот) )

Бибер(1/2 лажичка (за преливот) )

Копар(1/2 лажичка (за преливот) )

Сув босилек(1 лажичка (за преливот) )

Сушен темјан(1 лажичка (за преливот) )

Сол(1 лажичка (за преливот) )

Црвен вински оцет(1 лажичка (за преливот) )

Млеко(1/3 чаша (за преливот) )

Мајонез(1 чаша (за преливот) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Тестенините сварете ги во солена вода, исцедете ги и исплакнете ги под млаз ладна вода, па повторно добро исцедете ги.
  2. Во сад ставете ги исцедените и ладни тестенини, додајте ги исечканите пиперки, целер, домати и изрендани моркови и измешајте.
  3. Во друг сад измешајте ги сите состојки за прелив и измешајте ги со салатата.
  4. Покријте ја и ставете ја во фрижидер некое време пред послужување.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: