Рецепти
Лигњи со магдонос и лук Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет од лигњи на едноставен и брз начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(1 Пакување)

Масло(100 Милилитри)

Сол

Бибер

Вегета

Сечкан магдонос

Лук(4 Чешниња)

Бело вино(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Лигњите се чистат, се мијат и се цедат.
  2. Во пошироко тенџере се става масло и се редат лигњите една до друга. Се зачинуваат со сол, бибер, вегета и врз нив се распоредуваат сечканиот лук и магдонос.
  3. Тавата се покрива со капак и се става на рингла на тивок оган. Додека се пржат лигњите, не се мешаат – само се протресува тавчето.
  4. Се пржат додека не омекнат, 15-20 минути. Не смеат да се пржат долго бидејќи ќе станат тегави и ќе ја сменат бојата.
  5. За подобар вкус може да се додаде и бело вино и со него да се динстаат 10 минути.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: