Рецепти
Лигњи со магдонос и лук Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет од лигњи на едноставен и брз начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(1 Пакување)

Масло(100 Милилитри)

Сол

Бибер

Вегета

Сечкан магдонос

Лук(4 Чешниња)

Бело вино(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Лигњите се чистат, се мијат и се цедат.
  2. Во пошироко тенџере се става масло и се редат лигњите една до друга. Се зачинуваат со сол, бибер, вегета и врз нив се распоредуваат сечканиот лук и магдонос.
  3. Тавата се покрива со капак и се става на рингла на тивок оган. Додека се пржат лигњите, не се мешаат – само се протресува тавчето.
  4. Се пржат додека не омекнат, 15-20 минути. Не смеат да се пржат долго бидејќи ќе станат тегави и ќе ја сменат бојата.
  5. За подобар вкус може да се додаде и бело вино и со него да се динстаат 10 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: