Рецепти
Лосос со пармезан и зачини Ана Ристеска

Печениот лосос е совршен за вечера после напорен ден кога сакате да јадете нешто што се подготвува брзо, а во исто време е и луксузно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 17 минути

  1. Загрејте ја рерната на 218°C. Тава за печење покријте ја со алуминиумска фолија.
  2. Ставете го лососот на фолијата со кожата надоле, покријте го со хартија за печење и печете го 10 минути.
  3. Извадете го, тргнете ја хартијата, попрскајте го со лукот, пармезанот и магдоност и вратете го да се допече без хртија.
  4. Оставете да се олади околу 5 минути и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: