Рецепти
Лосос со сос од путер, лимон и лук
Најлесниот и највкусниот ручек кој можете да го подготвите. Потребни се минимални состојки и можете да го послужуте со варен аспарагус на пареа
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лосос(филети 4 )
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Лук(2 Чешниња)
Пилешка супа(1/4 Чаша)
Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)
Путер(4 Супени лажици)
Мед(1/2 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Во мало тавче стопете 1 кафена лажичка путер на средна температура. Додајте лук и пржете додека не стане златно кафен околу 1-2 минути. Додајте ја пилешката супа и сокот од лимон. Оставете да врие додека количината не се намали на пола околу 3 минути. Додајте ги путерот и медот, промешајте додека сосот убаво не се соедини и тргнете го на страна.
-
Филетите лосос исушете ги со хартија и зачинете ги со сол и бибер од двете страни. Маслиново масло загрејте го на тавче за пржење на средна температура. Пржете го лососот 4 минути на едната страна и 2-3 минути на другата страна.
-
Лосоот странете го на чинија за служење и посипете го со сосот. Декорирајте со магдонос и парчиња лимон.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во