Рецепти
Лосос со сос од путер, лимон и лук Ана Ристеска

Најлесниот и највкусниот ручек кој можете да го подготвите. Потребни се минимални состојки и можете да го послужуте со варен аспарагус на пареа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(филети 4 )

Сол

Бибер

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Пилешка супа(1/4 Чаша)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Путер(4 Супени лажици)

Мед(1/2 Кафена лажица)

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во мало тавче стопете 1 кафена лажичка путер на средна температура. Додајте лук и пржете додека не стане златно кафен околу 1-2 минути. Додајте ја пилешката супа и сокот од лимон. Оставете да врие додека количината не се намали на пола околу 3 минути. Додајте ги путерот и медот, промешајте додека сосот убаво не се соедини и тргнете го на страна.
  2. Филетите лосос исушете ги со хартија и зачинете ги со сол и бибер од двете страни. Маслиново масло загрејте го на тавче за пржење на средна температура. Пржете го лососот 4 минути на едната страна и 2-3 минути на другата страна.
  3. Лосоот странете го на чинија за служење и посипете го со сосот. Декорирајте со магдонос и парчиња лимон.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: