Рецепти
Мафини со ананас Ана Ѓорова

Мафини со крем од ананас и пудинг за вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сода бикарбона(1/2 лажиче (за мафините) )

Прашок за печиво(1/2 пакување (за мафините) )

Ванилин шеќер(1 пакување (за мафините) )

Брашно(18 лажици (за мафините) )

Шеќер(8 лажици (за мафините) )

Масло(6 лажици (за мафините) )

Млеко(2 дл (за мафините) )

Јајце(2 (за мафините) )

Ананас во конзерва(400 г (за кремот) )

Брашно(2 лажици (за кремот) )

Маргарин(125 г (за кремот) )

Шеќер(5 лажици (за кремот) )

Пудинг од ванила(1 пакување (за кремот) )

Млеко(5 дл (за кремот) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

Мафини:

  1. Јајцата се матат со шеќерот, се додаваат маслото, млекото, брашното, печивото, сода бикарбоната и ванилиниот шеќер.
  2. Смесата се истура во калапи за мафини и се пече на 180-200°C околу 25-30 минути.
  3. Изладените мафини се сечат на половина, па се прскаат со сок од ананас.

Крем:

  1. Брашното и пудингот се разматуваат со 1 дл млеко и се варат во 4 дл млеко со шеќер.
  2. Кога смесата ќе се згусне, се лади и се соединува со изматен маргарин. Се додава ситно сечан ананас.

Филување:

  1. Мафините се премачкуваат со кремот и се спојуваат.
  2. Одозгора се декорираат со уште крем или со кругови ананас од конзерва.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: