Рецепти
Мафини со рум Ана Ѓорова

Одлични се за разни прослави за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(8 )

Шеќер(8 Супени лажици)

Брашно(8 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 )

Рум(1/2 лажица + за потопување на вишните )

Компот од вишни(100 Грама)

Маргарин(125 грама + 1/2 пакување )

Жолчка од јајце(8 )

Шеќер во прав(150 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Шлаг крем ванила(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Со миксер се матат 8 белки со 8 лажици шеќер и ванилиниот шеќер, па потоа се додаваат брашното, 1/2 лажица рум, 125 г маргарин (стопен и оладен) и се меша со лажица да се соедини смесата.
  2. Калапите за мафини се мачкаат со маргарин и се полнат со смесата. Со лажица се става и по една вишна од компот (претходно потопени во рум).
  3. Мафините се печат во загреана рерна на 170 степени, околу 15 минути.
  4. Фил: жолчките се варат на пареа со шеќерот во прав и со чоколадото. Откако ќе се изладат, се матат со 1/2 пакување маргарин.
  5. Печените мафини се премачкуваат со филот од чоколадо, а по желба се украсуваат со шлаг и со чоколадни трошки.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: