Рецепти
Мафини со тиквички Ана Ѓорова

Лесна вегетаријанска вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2 Чаши)

Пченкарно брашно(3 Чаши)

Јајце(4 )

Јогурт(1 Чаша)

Масло(2 Чаши)

Газирана вода(1 Чаша)

Прашок за печиво(2 Пакувања)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Сирење(200 Грама)

Тиквичка(1 )

Сечкан магдонос(малку )

Сусам(2 Супени лажици)

Ленено семе(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичката се мие, се лупи и се ренда, а сирењето се дроби или се ренда.
  2. Во длабок сад се ставаат тиквичката, сирењето и сите останати состојки една по една и се меша додека се добие хомогена смеса.
  3. Смесата се става во калап за печење или во калапи за мафини, премачкани со маргарин, и одозгора се наросуваат со сусам и ленено семе.
  4. Се печат на 200 степени околу 30 минути или додека заруменат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: