Рецепти
Макало од компири и суви пиперки Ана Ѓорова

Македонско макало што може да го комбинирате со секакви јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Сува везена црвена пиперка(1 )

Масло(200 Милилитри)

Лук(1 Чешне)

Сол

Црни маслинки(4-5 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Компирите и сувата пиперка измијте ги многу добро, а потоа ставете ги во тенџере со зовриена вода да се варат.
  2. Откако ќе се сварат, излупете ги и испасирајте ги со виљушка, па измешајте ги. Претходно исчистете ги пиперките од семки и дршки.
  3. Лукот сомелете го или исечкајте го многу ситно, па измешајте го со компирите и пиперката.
  4. Во тенџере загрејте го маслото, па пред да почне да врие, така врело полијте го врз макалото и добро промешајте.
  5. Декорирајте со црни маслинки и магдонос.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: