Рецепти
Макарони со зеленчук Ана Ѓорова

Лесна вечера или ручек од макарони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(3 Супени лажици)

Макарони(1 Пакување)

Млад кромид(4-6 )

Кромид(3 Главици)

Зелка(1 Главица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зеленчукот исечкајте го и пропржете го во тенџере на врело масло на умерена температура, прво кромидот, кога ќе омекне, ставете го младиот кромид и на крај пржете ја зелката. Пржете ги со постојано мешање додека зеленчукот не омекне и посолете.
  2. Откако зеленчукот ќе омекне, намалете го огнот, поклопете го со капак и оставете го да се вари во сопствениот сок околу 10 минути. Потоа тргнете го капакот и засилете го огнот за да испари целата вода.
  3. Макароните посебно сварете ги според упатството на пакувањето, исцедете ги и измешајте ги со зеленчукот. Повторно поклопете го капакот и варете ги уште 5 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: