Рецепти
Макарони со зеленчук Ана Ѓорова

Лесна вечера или ручек од макарони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(3 Супени лажици)

Макарони(1 Пакување)

Млад кромид(4-6 )

Кромид(3 Главици)

Зелка(1 Главица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зеленчукот исечкајте го и пропржете го во тенџере на врело масло на умерена температура, прво кромидот, кога ќе омекне, ставете го младиот кромид и на крај пржете ја зелката. Пржете ги со постојано мешање додека зеленчукот не омекне и посолете.
  2. Откако зеленчукот ќе омекне, намалете го огнот, поклопете го со капак и оставете го да се вари во сопствениот сок околу 10 минути. Потоа тргнете го капакот и засилете го огнот за да испари целата вода.
  3. Макароните посебно сварете ги според упатството на пакувањето, исцедете ги и измешајте ги со зеленчукот. Повторно поклопете го капакот и варете ги уште 5 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: