Рецепти
Макарони со зеленчук Ана Ѓорова

Лесна вечера или ручек од макарони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(3 Супени лажици)

Макарони(1 Пакување)

Млад кромид(4-6 )

Кромид(3 Главици)

Зелка(1 Главица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зеленчукот исечкајте го и пропржете го во тенџере на врело масло на умерена температура, прво кромидот, кога ќе омекне, ставете го младиот кромид и на крај пржете ја зелката. Пржете ги со постојано мешање додека зеленчукот не омекне и посолете.
  2. Откако зеленчукот ќе омекне, намалете го огнот, поклопете го со капак и оставете го да се вари во сопствениот сок околу 10 минути. Потоа тргнете го капакот и засилете го огнот за да испари целата вода.
  3. Макароните посебно сварете ги според упатството на пакувањето, исцедете ги и измешајте ги со зеленчукот. Повторно поклопете го капакот и варете ги уште 5 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: