Рецепти
Македонска шницла Ана Ѓорова

Рецепт со телешко месо на македонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1 Килограм)

Кромид(1 Килограм)

Кисело млеко(500 Милилитри)

Брашно(6 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Телешкото месо се сече на шницли кои убаво се толчат, се посолуваат и се валкаат во брашно.
  2. Шницлите се пропржуваат на убаво загреан зејтин, но само половично.
  3. Кромидот се чисти и се меле во машина за мелење месо, па се пржи во големо количество масло со многу мешање, додека да добие светло црвена боја.
  4. Потоа кромидот се става во половично испржените шницли и заедно се пржат на тивко за да не загорат.
  5. На крај се става 500 грама кисело млеко и шницлите се динстаат уште 5 минути. Се послужуваат топли.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: