Рецепти
Малајтика Ана Ристеска

Рецепт од Индија за сочно пилешко месо приготвено со многу зачини и павлака кои му даваат посебен шмек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1/2 Килограм)

Слатка павлака(750 Милилитри)

Бибер(1 Кафена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Сол

Гарам масала (индиски мешан зачин)

Пченкарно брашно(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути + 1 ден за маринирање

  1. Месото исечкајте го на подолги парчиња, потоа ставете го во еден сад, додајте ги зачините, пченкарното брашно, па одозгора прелијте го со топениот путер и павлаката за готвење.
  2. Измешајте убаво да се распоредат состојките, покријте го садот со најлонска фолија и ставете го садот во фрижидер да се маринира месото 24 часа.
  3. Следниот ден извадете го и ставете го да се пече на грил тава или плоча околу 15 минути. Со кујнска четка повремено ставајте, ако има потреба, малку маско и продолжете со готвење додека биде готово месото.
  4. Посипете со уште малку мешавина од индиски зачини и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: