Рецепти
Мантии Ана Ристеска

Со овој рецепт ви предлагаме да се напиете црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(1 )

Брашно(3 Супени лажици)

Оцет(2 Супени лажици)

Маргарин(2 Пакувања)

Сол

Сирење(300 грама (за фил) )

Јајце(2 (за фил) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Замесете тесто од брашното со ладна вода.
  2. Со додавање на сите состојки и измесете го да биде малку потврдо од обично тесто за пита.
  3. Изматете го маргаринот со три лажици брашно.
  4. Поделете ја добиената смеса на три дела.
  5. Расукајте го тестото, премачкајте со една третина од маргаринот и свиткајте го како лиснато тесто.
  6. Оваа постапка повторете ја уште два пати со остатокот од маргаринот.
  7. Исукајте го тестото.
  8. Сечете од него парчиња со големина 10 x 10 cm.
  9. Во средината ставете една лажица од филот.
  10. Превиткајте го под дијагонала и направете витка како за пита по ивицата.
  11. Наредете ги така полнетите мантии во намастена тава.
  12. Печете во загреана рерна додека добијат убава боја.
  13. Печените мантии сервирајте ги со сос од јогурт со мелен лук и црвен пипер.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: