Рецепти
Маринада од соја сос Ана Ѓорова

Одлична за свинско и пилешко месо, за риба и зеленчук на скара, а може да се експериментира и со црвено месо – нема да зажалите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Соја сос(5-6 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)

Масло(4 Супени лажици)

Шеќер(2 Супени лажици)

Шафран

Морско оревче

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Кромидот исечкајте го многу ситно, а лукот исечкајте го и изгмечете го, а потоа измешајте ги со соја сосот, исцедениот сок од лимон и маслото.
  2. Додајте го шеќерот, шафранот, морското оревче и биберот и добро измешајте ги сите состојки.
  3. Месото ставете го во садот со маринадата и оставете го да отстои најмалку еден час, а потоа печете го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: