Рецепти
Маринада од соја сос Ана Ѓорова

Одлична за свинско и пилешко месо, за риба и зеленчук на скара, а може да се експериментира и со црвено месо – нема да зажалите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Соја сос(5-6 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)

Масло(4 Супени лажици)

Шеќер(2 Супени лажици)

Шафран

Морско оревче

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Кромидот исечкајте го многу ситно, а лукот исечкајте го и изгмечете го, а потоа измешајте ги со соја сосот, исцедениот сок од лимон и маслото.
  2. Додајте го шеќерот, шафранот, морското оревче и биберот и добро измешајте ги сите состојки.
  3. Месото ставете го во садот со маринадата и оставете го да отстои најмалку еден час, а потоа печете го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: