Рецепти
Маринирано козјо сирење Ана Ѓорова

Вкусно предјадење кое совршено оди во комбинација со црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Козјо сирење(300 Грама)

Домат(1 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Свежо оригано(1 Супена лажица)

Леб(2 Парчиња)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. На даска за сечење исечете го козјото сирење на парчиња со дебелина од 2 сантиметри. Потоа со калап извадете тркалезни форми и ставете во тава за печење.
  2. Попрскајте масло врз сирењето и тавата и наросете оригано. Ставете ја тавата во рерна и печете 10тина минути на 200°C.
  3. Од кришките леб со калапот извадете тркалезни форми и ставете ги во рерна да се потпечат.
  4. Доматот ситно се сечка на коцки и се става во сад настрана.
  5. Извадете ги лепчињата и сирењето од рерна и ставете ги прво лепчињата на чинија за сервирање а врз нив запеченото сирење и декорирајте со коцки домат, оригано и магдонос.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: