Рецепти
Маринирано козјо сирење
Вкусно предјадење кое совршено оди во комбинација со црвено вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Козјо сирење(300 Грама)
Домат(1 )
Свеж магдонос(1 Китка)
Свежо оригано(1 Супена лажица)
Леб(2 Парчиња)
Маслиново масло(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- На даска за сечење исечете го козјото сирење на парчиња со дебелина од 2 сантиметри. Потоа со калап извадете тркалезни форми и ставете во тава за печење.
- Попрскајте масло врз сирењето и тавата и наросете оригано. Ставете ја тавата во рерна и печете 10тина минути на 200°C.
- Од кришките леб со калапот извадете тркалезни форми и ставете ги во рерна да се потпечат.
- Доматот ситно се сечка на коцки и се става во сад настрана.
- Извадете ги лепчињата и сирењето од рерна и ставете ги прво лепчињата на чинија за сервирање а врз нив запеченото сирење и декорирајте со коцки домат, оригано и магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во