Рецепти
Мармалад од лубеница Ана Ѓорова

Мармалад од омиленото летно овошје сега и на Вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лубеница(1 Килограм)

Шеќер(700 Грама)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. На лубеницата отстранете ѝ ја кората и исчистете ја од семките.
  2. Исечете ја на коцки, измерете ја (на секој 1 килограм каша од исчистена лубеница, се става 700 грама шеќер) и ставете малку шеќер. Оставете да отстои најмалку 1 час.
  3. Во меѓувреме, измијте и избришете го лимонот, а потоа изрендајте ја кората.
  4. Лубеницата ставете ја во блендер или со миксер претворете ја во каша.
  5. Кашата од лубеница гответе ја во тенџере заедно со шеќерот и кората од лимон, околу 2 часа на тивок оган. Мешајте често додека не добиете глатка смеса.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: