Рецепти
Мармалад од лубеница Ана Ѓорова

Мармалад од омиленото летно овошје сега и на Вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лубеница(1 Килограм)

Шеќер(700 Грама)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. На лубеницата отстранете ѝ ја кората и исчистете ја од семките.
  2. Исечете ја на коцки, измерете ја (на секој 1 килограм каша од исчистена лубеница, се става 700 грама шеќер) и ставете малку шеќер. Оставете да отстои најмалку 1 час.
  3. Во меѓувреме, измијте и избришете го лимонот, а потоа изрендајте ја кората.
  4. Лубеницата ставете ја во блендер или со миксер претворете ја во каша.
  5. Кашата од лубеница гответе ја во тенџере заедно со шеќерот и кората од лимон, околу 2 часа на тивок оган. Мешајте често додека не добиете глатка смеса.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: