Рецепти
Пијана скуша Ана Ѓорова

Скушата на овој начин е многу вкусна, а едноставна и одлична за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Најпрво главиците кромид се сечкаат на кругови и се редат во огноотпорна тава за печење, сè додека се покрие целото дно.
  2. Ситно се сечка и магдоносот, како и чешнињата лук.
  3. Рибите претходно треба да бидат добро исчистени и измиени. Се засекуваат преку средината и се полнат со сечканиот магдонос и со ситно сечканиот лук.
  4. Потоа се премачкуваат со вегетата и се посолуваат.
  5. Така наполнетите скуши се редаат врз сечкниот кромид во огноотпорната тава за печење.
  6. Се додава една до две чаши бело вино, потоа една чаша вода и малку масло. Садот се покрива со огноотпорниот капак.
  7. Така приготвени скушите се печат во загреана рерна околу 2 часа, а во меѓувреме кога ќе заруменат од едната страна, се превртуваат да се запечат од другата страна.
  8. Може да ги сервирате со варени компири.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: