Рецепти
Лиснати погачки Ана Ѓорова

Домашно лиснато печиво што може да го послужите како додаток со секакви јадења или како предјадење за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Чаша)

Масло(1 филџан )

Оцет(1 Супена лажица)

Сол

Брашно(по потреба )

Маргарин(1 коцка )

Јајце(1 )

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Се замесува тесто од брашно, една чаша вода, еден филџан масло, една лажица оцет и малку сол.
  2. Добро се меси и потоа се расукува кора.
  3. Маргаринот се дели на 4 дела. Кората се мачка со 1/4 од маргаринот, потоа се преклопува од двете страни и се остава во фрижидер да отстои 30 минути.

01

4. Повторно се расукува кора и таа се премачкува со маргарин, па се преклопува исто како првиот пат и се остава во фрижидер да отстои 30 минути.

5. Истото се повторува уште двапати.

6. На крајот се расукува кора и таа се сече во форма на четириаголници.

02

7. Секој четириаголник се преклопува и се реди во подмачкана тепсија.

8. Одозгора така преклопените четириаголници се премачкуваат со изматено јајце, па им се наросува сусам.

9. Се печат 30 минути на 200 степени.

Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: