Рецепти
Мешана тава со месо и печурки Ана Ѓорова

Богат и гурмански ручек што одлично оди со чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маринирани шампињони(500 грама )

Свинска кртина(500 грама )

Телешко месо(кртина 500 грама )

Чаден колбас(300 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Печеница(200 грама подебели ленти )

Кромид(1 Главица)

Кисела павлака(150 Милилитри)

Праз(1 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 200 минути

  1. Чадените колбаси исечкајте ги на кругови (по желба), празот исечкајте го на кругови, а свинската и телешката кртина на коцки.
  2. Главицата кромид покрупно исечкајте ја, а печеницата исечкајте ја на тенки долгнавести парчиња.
  3. Тава за печење попрскајте ја со масло и во неа ставете ги кромидот, колбасите, свинското и телешкото месо, празот, сечканите шампињони од тегла и печеницата.
  4. Зачинете со сол, бибер и лажица вегета, додајте го доматниот сос, попрскајте со масло и промешајте ја содржината во грнето.
  5. Налејте 200 мл вода и додајте го кашкавалот исечкан на парчиња.
  6. Затворете ја тавата со капак и ставете ја во рерна.
  7. Печете 3 часа на 200°C.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: