Рецепти
Полнето пиле со ориз Ана Ѓорова

Пилето на овој начин е многу вкусно, а може да го подготвите со свежа салата по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1,2 Килограм)

Ориз(150 Грама)

Морков(1 )

Кромид(1 Главица)

Компир(2 )

Сенф(2 Супени лажици)

Магдонос

Црвен пипер

Вегета

Лук во прав

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Се пржат кромидот и морковот во тавче и се додава оризот да се свари со една чаша вода околу 10 минути.
  2. Се додаваат сите зачини и со оваа смеса се полни кокошката, па се затвора со стапчиња за ражен. Потоа се премачкува со сенф и одозгора се нанесува мешавина од сите зачини.
  3. Кокошката се обвиткува со алуминиумска фолија и се става во тавче за печење, во кое сме исечкале 2 компира со малку вода и мешавина зачини.
  4. Се пече 2 часа на 200 степени додека убаво зарумени од двете страни.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: