Рецепти
Свинско печено во маринада Ана Ѓорова

Месото приготвено на овој начин може бара повеќе време, но нема да погрешите бидејќи е многу вкусно и сочно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 часа

  1. Во сад измешајте ги сенфот и сите зачини. Од зачините може да ставате по 1/2 или 1 лажица – зависи по ваш вкус.
  2. Месото, на крупни парчиња, премачкајте го со маринадата и оставете го во фрижидер преку ноќ.
  3. Утредента во плех ставете го месото и додајте 1/2 чаша маслиново масло, вода и бело вино колку да се покрие месото во садот.
  4. Ставете го плехот на рингла на оган и зовријте ја течноста, па ставете го месото во загреана рерна на 150°C да се пече 4-5 часа. Повремено проверувајте дали е печено. Може да го печете 3 часа на 180°C.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: