Рецепти
Мармалад од сливи и портокал Ана Ѓорова

Малку поинаков рецепт за мармалад од сливи со суво грозје и изрендана кора од портокал и лимон. Одличен за со палачинки.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слива(1 1/2 Килограм)

Шеќер(500 Грама)

Суво грозје(100-150 Грама)

Лимон(1 )

Портокал(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сливите измијте ги, исчистете ги од семките, исечкајте ги и сомелете ги.
  2. Корите на лимонот и портокалот ситно изрендајте ги и измешајте ги со сливите.
  3. Смесата ставете ја во тенџере на оган и варете ја, а кога ќе зоврие додавајте го постепено шеќерот и мешајте.
  4. Кога мармаладот е доволно густ, додајте го измиеното суво грозје и сокот од еден лимон и портокал.
  5. Врелиот мармалад ставете го во загреани тегли и добро затворете ги со капаци.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: