Рецепти
Медени мафини со тиквички Ана Ристеска

Чоколадни мафини со мед и тиквички кои се одличен брз десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(160 Грама)

Интегрално пченично брашно(130 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Прашок за печиво(1/2 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Куркума(1/2 Кафена лажица)

Јајце(3 )

Шеќер(130 Грама)

Мед(3 Супени лажици)

Масло(110 Милилитри)

Јогурт(110 Милилитри)

Црно чоколадо(100 Грама)

Тиквичка(280 Грама)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во еден сад се мешаат сувите состојки, и тоа белото брашно, интегралното брашно, какаото, содата, солта, прашокот за печиво, циметот и куркумата.
  2. Во сад за матење јајцата се матат заедно со шеќерот со маталка, потоа се додаваат маслото, медот и јогуртот.
  3. Откако убаво ќе се изматат, се додаваат сувите состојки, а потоа се додаваат и ренданото чоколадо и ренданата тиквичка, како и екстрактот од ванила.
  4. Тестото се остава да се одмори додека да се загрее рерната на 180 степени, а потоа се полнат модличките за мафини и се ставаат во загреана рерна. Се печат 15-20 минути.
  5. Откако ќе се изладат мафините, одозгора се декорираат со шлаг, прелив или со растопено чоколадо.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: