Рецепти
Мекици од компири (посно) Ана Ристеска

Посно предјадење, ужинка или мезе од компири во смеса за мекици

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(125 Грама)

Пченкарно брашно(30 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Масло(1 Супена лажица)

Компир(575 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Брашното измешајте го со пченкарното, малку сол и бибер. Додајте 185 мл вода и мешајте додека да добиете фина смеса.
  2. Додајте уште 3 лажици вода, лимонов сок и масло.
  3. Компирите исечете ги на тенки крукчиња и извалјајте ги во брашното. Потоа макнете ги во подготвената смеса и пржете ги на поголемо количество масло се додека не заруменат (30 секунди).
  4. Вратете ги врз салфетата да се исцедат. Вратете ги повторно во врелото масло и пржете ги уште 1-2 минути. Вадете ги врз салфетите, па сервирајте ги топли.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: