Рецепти
Мексикански чили компир Ана Ѓорова

Традиционално мексиканско јадење како совршен прилог за печено или варено месо. Вкусот, се разбира, е многу пикантен.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Чили пиперка(8-10 )

Масло(8 Супени лажици)

Црн лук(1 Главица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот сварете го, меѓутоа не го преварувајте, а потоа исечете го на кругови или коцки.
  2. Чили пиперките испечете ги, исчистете ги и исечете ги на парчиња.
  3. На половина од маслото пропржете го лукот, додајте ги парчињата печени пиперки, поклопете со капак, додајте сол и бибер и динстајте ги на тивок оган околу 10-тина минути.
  4. Додајте ги парчињата варен компир и останатото масло и на посилен оган гответе со непрекинато мешање околу 10-15 минути. Сервирајте го јадењето топло.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: