Рецепти
Мексикански чили компир Ана Ѓорова

Традиционално мексиканско јадење како совршен прилог за печено или варено месо. Вкусот, се разбира, е многу пикантен.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Чили пиперка(8-10 )

Масло(8 Супени лажици)

Црн лук(1 Главица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот сварете го, меѓутоа не го преварувајте, а потоа исечете го на кругови или коцки.
  2. Чили пиперките испечете ги, исчистете ги и исечете ги на парчиња.
  3. На половина од маслото пропржете го лукот, додајте ги парчињата печени пиперки, поклопете со капак, додајте сол и бибер и динстајте ги на тивок оган околу 10-тина минути.
  4. Додајте ги парчињата варен компир и останатото масло и на посилен оган гответе со непрекинато мешање околу 10-15 минути. Сервирајте го јадењето топло.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: