Рецепти
Мексикански начос Ана Ѓорова

Традиционално мексиканско јадење со пченка, фета сирење и вкусен сос од мајонез и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(2 Супени лажици)

Пченка(2 )

Мајонез(2 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Млеко(1 Чаша)

Рендан кашкавал(220 Грама)

Тортиља чипс(350 Грама)

Фета сирење(150 Грама)

Павлака(2 Супени лажици)

Коријандер(5-6 Гранчиња)

Зелен лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тава за пржење стопете го путерот, ставете ги зрната од едната пченка и промешајте, а потоа додајте мајонез.
  2. Додајте го пченкарниот скроб, млекото и кашкавалот. Промешајте и гответе на умерена температура додека се растопи кашкавалот.
  3. На чинија за сервирање убаво распоредете го чипсот, ставете од топениот кашкавал, зрната од другата пченка, павлака, парчиња фета сирење, исечкан коријандер и сок од свеж зелен лимон.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: