Рецепти
Мексикански начос Ана Ѓорова

Традиционално мексиканско јадење со пченка, фета сирење и вкусен сос од мајонез и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(2 Супени лажици)

Пченка(2 )

Мајонез(2 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Млеко(1 Чаша)

Рендан кашкавал(220 Грама)

Тортиља чипс(350 Грама)

Фета сирење(150 Грама)

Павлака(2 Супени лажици)

Коријандер(5-6 Гранчиња)

Зелен лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тава за пржење стопете го путерот, ставете ги зрната од едната пченка и промешајте, а потоа додајте мајонез.
  2. Додајте го пченкарниот скроб, млекото и кашкавалот. Промешајте и гответе на умерена температура додека се растопи кашкавалот.
  3. На чинија за сервирање убаво распоредете го чипсот, ставете од топениот кашкавал, зрната од другата пченка, павлака, парчиња фета сирење, исечкан коријандер и сок од свеж зелен лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: