Рецепти
Мексикански начос
Традиционално мексиканско јадење со пченка, фета сирење и вкусен сос од мајонез и павлака
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Путер(2 Супени лажици)
Пченка(2 )
Мајонез(2 Супени лажици)
Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)
Млеко(1 Чаша)
Рендан кашкавал(220 Грама)
Тортиља чипс(350 Грама)
Фета сирење(150 Грама)
Павлака(2 Супени лажици)
Коријандер(5-6 Гранчиња)
Зелен лимон(1 )
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Во тава за пржење стопете го путерот, ставете ги зрната од едната пченка и промешајте, а потоа додајте мајонез.
- Додајте го пченкарниот скроб, млекото и кашкавалот. Промешајте и гответе на умерена температура додека се растопи кашкавалот.
- На чинија за сервирање убаво распоредете го чипсот, ставете од топениот кашкавал, зрната од другата пченка, павлака, парчиња фета сирење, исечкан коријандер и сок од свеж зелен лимон.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во