Рецепти
Мимоза сендвичи Ана Ѓорова

Наместо маскарпоне и горгонзола сирење, може да употребите и друг вид сирење по желба – лепчињата секако ќе бидат вкусни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете ги со нож корките на интегралниот леб, па пресечете ги на 4 парчиња така што ќе добиете квадрати.
  2. Измешајте ги сирењата, зачинете со малку бибер, додајте малку ситно исечкан див лук (2 лажици) и убаво промешајте.
  3. Од смесата нанесете на половина од парчињата леб и покријте ги со останатата половина коцки леб.
  4. Јајцата сварете ги и жолчките испасирајте ги или издробете ги (белките оставете ги настрана).
  5. На врвот на лепчињата ставете од испасираната жолчка, декорирајте со уште див лук, зачинете со сол и бибер и оставете ги вашите мимоза лепчиња да отстојат во фрижидер половина час.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: