Рецепти
Мини колачиња Ана Ѓорова

Вкусна ужина со малку состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Масло(200 Грама)

Јајце(6 )

Суво грозје(100 Грама)

Лимон(1 )

Шеќер во прав(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Се мати маслото со половина од шеќерот сè додека не се добие пена, па се додаваат жолчките од јајцата една по една.
  2.  Во смесата се додаваат сувото грозје и ренаданата кора од лимон.
  3. Белките се матат на страна со преостанатиот шеќер и се додаваат постепено во смесата со жолчките и брашното, потоа сè тоа се меша заедно.
  4. Кога смесата е готова, почнете да ги полните модлите за колачи и печете околу 20 до 30 минути на 180 степени додека не поруменат.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: