Рецепти
Мини колачиња Ана Ѓорова

Вкусна ужина со малку состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Масло(200 Грама)

Јајце(6 )

Суво грозје(100 Грама)

Лимон(1 )

Шеќер во прав(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Се мати маслото со половина од шеќерот сè додека не се добие пена, па се додаваат жолчките од јајцата една по една.
  2.  Во смесата се додаваат сувото грозје и ренаданата кора од лимон.
  3. Белките се матат на страна со преостанатиот шеќер и се додаваат постепено во смесата со жолчките и брашното, потоа сè тоа се меша заедно.
  4. Кога смесата е готова, почнете да ги полните модлите за колачи и печете околу 20 до 30 минути на 180 степени додека не поруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: