Рецепти
Мини колачиња Ана Ѓорова

Вкусна ужина со малку состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Масло(200 Грама)

Јајце(6 )

Суво грозје(100 Грама)

Лимон(1 )

Шеќер во прав(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Се мати маслото со половина од шеќерот сè додека не се добие пена, па се додаваат жолчките од јајцата една по една.
  2.  Во смесата се додаваат сувото грозје и ренаданата кора од лимон.
  3. Белките се матат на страна со преостанатиот шеќер и се додаваат постепено во смесата со жолчките и брашното, потоа сè тоа се меша заедно.
  4. Кога смесата е готова, почнете да ги полните модлите за колачи и печете околу 20 до 30 минути на 180 степени додека не поруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: