Рецепти
Мини крофни со рикота Ана Ристеска

Лесен десерт со вкусен рикота крем за вистинско уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1,5 Чаша)

Јајце(3 )

Рикота сирење(500 Грама)

Шеќер(5 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол

Шеќер во прав

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во еден сад ставете го целото количество рикота, па додајте ги јајцата, маргаринот, шеќерот, содата и малку сол. Измешајте.
  2. Потоа, кај овие состојки додајте го и брашното и убаво измешајте да се изедначи смесата и да се замеси убаво мазно тесто.
  3. Од тестото со влазни раце формирајте топчиња со големина на орев (или по ваша желба).
  4. Во длабок сад загрејте масло (најмалку половина литар) до зовривање. Топчиња пржете ги во загреано масло додека заруменат, а потоа се оставаат на хартија за да се впие вишокот маснотија.
  5. Готовите крофнички се валкаат во шеќер во прав.
  6. По желба, мини крофничките одозгора се преливаат со чоколаден прелив.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: