Рецепти
Мини плескавици со сенф
Плескавици од телешко мелено месо за вистински гурмани. Сервирајте ги на стапчиња како мезе со гарнир од зеленчук по избор.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешко мелено месо(320 Грама)
Леб(2 Парчиња)
Сенф(1 Супена лажица)
Млеко(1/2 Чаша)
Лук(1 Чешне)
Јајце(1 )
Овчо сирење(малку )
Пиво(1 Децилитар)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Раздробете го лебот, полијте го со млекото и оставете го да омекне.
- Месото ставете го во миксер заедно со сенфот, јајцето, лукот, сирењето и исцедениот леб. Матете ги додека да добиете хомогена смеса, па од неа направете 16 плескавици.
- Загрејте масло во една тава и пржете ги плескавиците на силен оган 2 минути. Полијте ги со пивото, оставете да испари, па тргнете од оган. Зачинете со сол и бибер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во