Рецепти
Мини плескавици со сенф Ана Ѓорова

Плескавици од телешко мелено месо за вистински гурмани. Сервирајте ги на стапчиња како мезе со гарнир од зеленчук по избор.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко мелено месо(320 Грама)

Леб(2 Парчиња)

Сенф(1 Супена лажица)

Млеко(1/2 Чаша)

Лук(1 Чешне)

Јајце(1 )

Овчо сирење(малку )

Пиво(1 Децилитар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Раздробете го лебот, полијте го со млекото и оставете го да омекне.
  2. Месото ставете го во миксер заедно со сенфот, јајцето, лукот, сирењето и исцедениот леб. Матете ги додека да добиете хомогена смеса, па од неа направете 16 плескавици.
  3. Загрејте масло во една тава и пржете ги плескавиците на силен оган 2 минути. Полијте ги со пивото, оставете да испари, па тргнете од оган. Зачинете со сол и бибер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: