Рецепти
Мисиркин стек во сос Ана Ристеска

Рецепт за лесен мисиркин стек во сос со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркини гради(1 Килограм)

Маринирани шампињони(300 Грама)

Брокула(1 Китка)

Хопла(200 Милилитри)

Вегета(2 Супени лажици)

Путер(50 Грама)

Вода(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Го редиме стекот во тава за печење, го додаваме путерот и пропржуваме.
  2. Ги додаваме печурките и брокулата ситно исечкана, зачинуваме и ја додаваме водата и хоплата.
  3. Тавата ја ставаме во загреана рерна на 180 степени и печеме околу 20 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: