Рецепти
Мисиркино месо со кари и лимон Ана Ѓорова

Вкусен рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркино месо(600 Грама)

Масло(200 Милилитри)

Путер(50 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(3 Супени лажици)

Презла(4 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(4 Кафени лажици)

Кари во прав(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(2 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Мисиркиното месо исечете го на 4 големи парчиња, благо чукнете ги со толчник и ставете им сол, бибер и кари.
  2. Изматете ги јајцата, во една чинија ставете презла, а во друга брашно.
  3. Секое парче ставете го во брашното, па во јајцата и на крај извалкајте ги во презлата.
  4. На тава за пржење ставете масло да се загрее, па потоа ставете и малку путер за да имаат парчињата убава арома.
  5. Испржете ги парчињата мисиркино месо во доволно зејтин за да не ви се залепат.
  6. Кога ќе бидат готови ставете ги на хартија да се упие маснотијата.
  7. Топлите парчиња месо сервирајте ги и ставете им сок од лимон.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: