Рецепти
Мисиркино месо со кари и лимон Ана Ѓорова

Вкусен рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркино месо(600 Грама)

Масло(200 Милилитри)

Путер(50 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(3 Супени лажици)

Презла(4 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(4 Кафени лажици)

Кари во прав(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(2 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Мисиркиното месо исечете го на 4 големи парчиња, благо чукнете ги со толчник и ставете им сол, бибер и кари.
  2. Изматете ги јајцата, во една чинија ставете презла, а во друга брашно.
  3. Секое парче ставете го во брашното, па во јајцата и на крај извалкајте ги во презлата.
  4. На тава за пржење ставете масло да се загрее, па потоа ставете и малку путер за да имаат парчињата убава арома.
  5. Испржете ги парчињата мисиркино месо во доволно зејтин за да не ви се залепат.
  6. Кога ќе бидат готови ставете ги на хартија да се упие маснотијата.
  7. Топлите парчиња месо сервирајте ги и ставете им сок од лимон.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: