Рецепти
Млечник Ана Ѓорова

Блага пита како вкусен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(13-14 Супени лажици)

Јајце(8 )

Млеко(1 Литар)

Ванилин шеќер(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Прво подгответе го карамелот: во сад на шпорет ставете да се стопи 5-6 лажици шеќер со малку вода, додека да добиете карамел. Оставете да се излади во садот во кој ќе го печете млечникот.
  2. За тоа време изматете ги јајцата со 8 лажици шеќер, додека добиете кремаста смеса. Додајте ги млекото и ванилата и промешајте.
  3. Во садот над карамелот распоредете ја смесата со јајца и млеко, па ставете го овој сад во друг сад со вода (да биде до половина на садот со млечник) и во загреана рерна на 220-250 степени печете го млечникот 35-40 минути. Сервирајте го откако ќе се олади.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: