Рецепти
Млечник Ана Ѓорова

Блага пита како вкусен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(13-14 Супени лажици)

Јајце(8 )

Млеко(1 Литар)

Ванилин шеќер(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Прво подгответе го карамелот: во сад на шпорет ставете да се стопи 5-6 лажици шеќер со малку вода, додека да добиете карамел. Оставете да се излади во садот во кој ќе го печете млечникот.
  2. За тоа време изматете ги јајцата со 8 лажици шеќер, додека добиете кремаста смеса. Додајте ги млекото и ванилата и промешајте.
  3. Во садот над карамелот распоредете ја смесата со јајца и млеко, па ставете го овој сад во друг сад со вода (да биде до половина на садот со млечник) и во загреана рерна на 220-250 степени печете го млечникот 35-40 минути. Сервирајте го откако ќе се олади.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: