Рецепти
Морски ќофтиња со лимон Ана Ѓорова

Вкусен ручек од риба и ракчиња. Послужете ги ќофтињата со сос по желба и уживајте во вкусот.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исечкајте ги ракчињата, а месото од риба ситно исечкајте го.
  2. Додајте 2 изматени јајца, исечкани зелени маслинки, рендано сирење, презла, исечканите ароматични тревки и ренданата кора од лимон.
  3. Додајте сол и бибер и со навлажнети раце направете повеќе ќофтиња со големина на орев.
  4. Извалкајте ги ќофтињата, најнапред во останатото јајце изматено со малку сол, па во презлата.
  5. Пржете ги ќофтињата во поголемо количество загреано масло додека заруменат.
  6. Исцедете ги и ставете ги врз салфета. Сервирајте ги веднаш со кришки лимон и сечкан магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: