Рецепти
Морски ќофтиња со лимон
Вкусен ручек од риба и ракчиња. Послужете ги ќофтињата со сос по желба и уживајте во вкусот.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ракчиња(400 Грама)
Бакалар(200 Грама)
Овчо сирење(2 Супени лажици)
Сечкан магдонос(2 Супени лажици)
Зелени маслинки(50 Грама)
Лимон(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Исечкајте ги ракчињата, а месото од риба ситно исечкајте го.
- Додајте 2 изматени јајца, исечкани зелени маслинки, рендано сирење, презла, исечканите ароматични тревки и ренданата кора од лимон.
- Додајте сол и бибер и со навлажнети раце направете повеќе ќофтиња со големина на орев.
- Извалкајте ги ќофтињата, најнапред во останатото јајце изматено со малку сол, па во презлата.
- Пржете ги ќофтињата во поголемо количество загреано масло додека заруменат.
- Исцедете ги и ставете ги врз салфета. Сервирајте ги веднаш со кришки лимон и сечкан магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во