Рецепти
Мусака со пилешко месо и брокула Ана Ѓорова

Мусака од пилешко месо, брокула и бел сос од павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(500 Грама)

Пилешки гради(600 Грама)

Кромид

Брашно(2-3 Супени лажици)

Павлака(4 Супени лажици)

Масло

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешкото не го сечкајте многу ситно. Зачинете го со вегета, а брокулата исечкајте ја на парчиња и попарете ја со врела вода.
  2. Направете сос така што на малку масло ќе го запржите сечканиот кромид. Кога убаво ќе омекне, додајте 2-3 лажици брашно, запржете уште малку, па налејте топла вода колку да се добие не многу густа смеса.
  3. Сосот проварете го околу 3-4 минути. Во малку изладениот сос додајте 4 лажици павлака и вегета по желба.
  4. Огноотпорниот сад намачкајте го со масло и прво наредете еден слој брокула, па пилешко месо и на крај од сосот. Постапката повторете ја уште еднаш. На крајот завршете со брокула и сос.
  5. Покријте го садот со капак и ставете го да се пече во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: