Рецепти
Намаз од грав и ореви Ана Ѓорова

Може да го употребите како додаток во разни солени јадења или со печени лепчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(250 Грама)

Ореви(50 Грама)

Лук(5-6 Чешниња)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сварете го гравот како што го варите вообичаено – зовријте го, истурете ја првата вода, повторно наполнете вода и варете додека биде убаво сварен.
  2. Во блендер ставете ги блендираниот грав, оревите, магдоносот, лукот и добро изблендирајте.
  3. Додајте сол и бибер по вкус, потоа полијте го намазот со маслиновото масло.
  4. Убаво промешајте, па сервирајте и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: