Рецепти
Намаз од грав и ореви Ана Ѓорова

Може да го употребите како додаток во разни солени јадења или со печени лепчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(250 Грама)

Ореви(50 Грама)

Лук(5-6 Чешниња)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сварете го гравот како што го варите вообичаено – зовријте го, истурете ја првата вода, повторно наполнете вода и варете додека биде убаво сварен.
  2. Во блендер ставете ги блендираниот грав, оревите, магдоносот, лукот и добро изблендирајте.
  3. Додајте сол и бибер по вкус, потоа полијте го намазот со маслиновото масло.
  4. Убаво промешајте, па сервирајте и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: