Рецепти
Неаполска пита Ана Ристеска

Италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Квасец(1 )

Домат(6 )

Лук(6 Чешниња)

Млеко(100 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Моцарела сирење(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 210 минути

  1. Се замесува тесто од брашно, квасец, сол и малку млеко.
  2. Кога ќе се измеша убаво се остава да отстои 3 часа. Повторно се меси и се прават 6 пити со големина на плехот.
  3. Врз секое тесто се редат домати, моцарела и се посипува со ситно исечкан лук.
  4. Се попрскува со зејтин, се посолува и се става бибер.
  5. Во подмачканиот плех се печат 20тина минути на силна температура и се служат топли.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: