Рецепти
Непечени чоколадни коцки со суво овошје Ана Ѓорова

Одлична ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви сливи(100 Грама)

Суви кајсии(100 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Лешник(100 грама запечени и толчени )

Рум(3 Супени лажици)

Млечно чоколадо(200 Грама)

Бело чоколадо(100 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сувите сливи и кајсии ситно исечкајте ги и измешајте ги со сувото грозје и румот.
  2. Црното чоколадо растопете го во тенџере на оган и нанесете го во правоаголен калап обложен со хартија.
  3. Врз чоколадото веднаш нанесете половина од сувото овошје, а врз него половина од запечените и толчени лешници.
  4. Во калапот нанесете и половина од исеченото бело чоколадо на мали парчиња.
  5. Белото чоколадо растопете го во тенџере на оган и нанесете го во калапот.
  6. Веднаш прекријте со отанатото суво овошје и лешници, а одозгора прелијте со останатите 100 г растопена млечна чоколада.
  7. Одозгора може да наросите лешници, кокос, ореви – по желба.
  8. Колачот ставете го во замрзнувач, а откако ќе се излади и стегне, исечете го на коцки и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: