Рецепти
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Одлична ужина
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Суви сливи(100 Грама)
Суви кајсии(100 Грама)
Суво грозје(100 Грама)
Лешник(100 грама запечени и толчени )
Рум(3 Супени лажици)
Млечно чоколадо(200 Грама)
Бело чоколадо(100 Грама)
Црно чоколадо(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Сувите сливи и кајсии ситно исечкајте ги и измешајте ги со сувото грозје и румот.
- Црното чоколадо растопете го во тенџере на оган и нанесете го во правоаголен калап обложен со хартија.
- Врз чоколадото веднаш нанесете половина од сувото овошје, а врз него половина од запечените и толчени лешници.
- Во калапот нанесете и половина од исеченото бело чоколадо на мали парчиња.
- Белото чоколадо растопете го во тенџере на оган и нанесете го во калапот.
- Веднаш прекријте со отанатото суво овошје и лешници, а одозгора прелијте со останатите 100 г растопена млечна чоколада.
- Одозгора може да наросите лешници, кокос, ореви – по желба.
- Колачот ставете го во замрзнувач, а откако ќе се излади и стегне, исечете го на коцки и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во